onsdag 27 mars 2013

Ampumista naapurin Mikon ohjauksella

Olimme tiistaina 26.3. ampumaradalla Paraisten pommisuojassa. Harva tiesi, että myös Paraisilla on ampumisharrastus mahdollisuus. Hammasteknikko Mikko Vähäkangas oli ohjaamassa meitä hyvää hyvyttään klo 17-19 välisenä aikana. Jokainen meistä pääsi ampumaan käsiaseella ampumaradalla ensin yhden laukauksen sarjan ja toisella ja kolmannella kierroksella viiden laukauksen sarjoja. Jokainen sai oman radan, jotta pystyy näkemään onko osunut edes tauluun. Harva oli aikaisemmin ampunut, mutta siitä huolimatta jokainen sai edes yhde osuman tauluun. Aluksi aseen laukaus ääni tuntui kovin kovalta, mutta ensimmäisen oman laukauksen jälkeen se tuntui jo paljon lievemmältä. Pienen alku jännityksen jälkeen lähes kaikki innostuivat ampumisharrastuksesta ja haluisivat päästä uudelleenkin ampumaan.
Oheessa linkki Paraisten ampujiin:http://pspa.fi/index.html

fredag 8 mars 2013

Pikaruokaa Aktivan tapaan

Tällä viikolla sattui kohdalle ruoanlaittovuoro ja ajattelin kirjoittaa sitten siitä! Ihmettelen miksi nykyään käytetään niin paljon valmisruokia jotka sisältää jos jonkunlaisia lisäaineita. Jos käyttää järkeä saa helposti, nopeasti ja halvalla hyvää ja terveellistä ruokaa. Kuten esim. ruokaisan kanapastasalaatin!

Tässä väliin nyt ohje ja kuva tuotteesta:

Ruokaisa kanapastasalaatti
ainekset:
n.1kg marinoituja kanasuikaleita
n.750g täysjyväpastaa
1jäävuorisalaatti
1kurkku
2paprikaa
majoneesia
ohje:
Paista kanat ja keitä pasta, anna jäähtyä. Sillä välin kun pasta ja kanat jäähtyy, pilko salaatti, kurkku sekä paprikat. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää majoneesi! Anna maustua hetki jääkaapissa ja tarjoile tuoreen leivän kanssa!

Tuore leipä (tehty sämpylätaikinasta)
5dl vettä tai maitoa
1pss kuivahiivaa tai 50g tuoretta hiivaa
2tl suolaa
1/2dl öljyä
12-13dl sämpyläjauhoja

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää loput jauhot vähitellen ja viimeisenä öljy. Alusta pehmeä taikina. Peitä ja taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle pellille ja levitä tasaiseksi. Anna kohota hetken liinalla peitettynä. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12-15min.



Aikaa näiden tuotokseen meni n.30min ja kaikki 9henkilöä saivat vatsat täyteen ja jäi vielä perjantaillekkin!